English:
Hello everybody and welcome to the inauguration of a new blog section!
As its name indicates, this section is going to contain vegan recipes... I know this is not purely related to travels, but a country's cuisine is part of its cultural background and it's therefore something you can learn from when travelling.
Cooking is something I do as a hobby - not as often as I'd like to because I don't have much free time - and I try to experiment as much as I can in the kitchen. So, every time I have some time off and fancy spending some hours preparing delicious vegan dishes, I open one of the many recipe books I own and start exploring other countries' typical dishes.
Last Saturday, in one of the aforementioned attempts, I decided to cook Harrira, a kind of soup mostly eaten in Turkey and Morocco which is used to break their fast during Ramadan, which turned out to be delicious! I love spices in food, discovering new flavours in each bite, and I loved the combination of legumes and pasta this recipe contained.
As I have received comments asking me how to prepare this dish, I thought of including the recipe here and make it available for everybody. I hope you like this new section and you love this dish if you ever make it!
INGREDIENTS (4 - 6 people):
- 400 grams of boiled chickpeas.
- 50 grams of boiled lentils.
- 170 grams of small pasta (the one used to make soup will do).
- 3 litres of vegetable broth (you should make it beforehand).
- 400 grams of crushed tomatoes.
- 1 spoonful of tomato sauce (you can either buy it or make it beforehand).
- 2 big onions.
- Garlic (as much as you like, depending on how much you like garlic).
- 1 teaspoonful of turmeric powder.
- 2 spoonfuls of black pepper.
- 1 spoonful of cinnamon.
- 4 spoonfuls of parsley.
- 4 spoonfuls of coriander.
- 4 spoonfuls of olive oil.
- Salt (as desired).
PREPARATION:
1. Chop the two onions in very small bits and fry them in the four spoonfuls of olive oil.
2. Once the onions are cooked, add the teaspoonful of turmeric powder, the spoonful of cinnamon, the two spoonfuls of black pepper and some salt and stir it until it gets mixed.
3. Add the garlic cut into small bits.
4. Add the chickpeas and the lentils, stir and mix it.
5. Add the three litres of vegetable broth (you can add more or less of it depending on how juicy you like it), the crushed tomato and the spoonful of tomato sauce. Mix it and let it boil for 20 minutes.
6. After 20 minutes, add the pasta, the parsley and the coriander and let it boil for another 10 minutes.
7. Finally, add some more salt, stir it for one or two minutes, let it sit for another two minutes and... it's ready!
I hope you like it!
This post is dedicated to my friend Verónica: I hope you enjoy Harrira soup, my love!! <3
Spanish / Español:
Hola a todos y todas y bienvenidos/as a la inauguración de una nueva sección en mi blog!
Como su nombre indica, esta sección va a contener recetas veganas... Sé que esto no está puramente relacionado con los viajes, pero la cocina de un país es parte de su cultura y es, por lo tanto, algo de lo que podemos aprender cuando viajamos.
Cocinar es una de mis aficiones, con la cual no cumplo tan a menudo como me gustaría porque no tengo mucho tiempo libre, pero con la que sí intento experimentar tanto como puedo. Es por eso que cada vez que tengo tiempo libre y ganas de pasar algunas horas preparando deliciosos platos veganos, abro uno de los muchos libros de recetas que tengo y empiezo a explorar los platos típicos de otros países.
El sábado pasado, en uno de los intentos mencionados anteriormente, decidí cocinar Harrira, una especie de sopa que se come principalmente en Turquía y Marruecos y la cual se utiliza para romper su ayuno durante el Ramadán, ¡y resultó ser deliciosa! Me gustaron, sobre todo, las especias que contenía y el descubrir nuevos sabores en cada cucharada, y me encantó la combinación de legumbres y pasta de esta receta.
Como he recibido comentarios preguntándome cómo preparar este plato, pensé en incluir la receta aquí y ponerla a disposición de todos y todas. ¡Espero que os guste esta nueva sección del blog y que os encante este plato si alguna vez lo hacéis!
INGREDIENTES (4 - 6 personas):
- 400 gramos de garbanzos cocidos.
- 50 gramos de lentejas cocidas.
- 170 gramos de pasta pequeña para sopa.
- 3 litros de caldo de verduras (hay que prepararlo con anterioridad).
- 400 gramos de tomate triturado.
- 1 cucharada de salsa de tomate (se puede comprar ya hecha o la podéis hacer en casa previamente).
- 2 cebollas grandes.
- Ajo (tanto como os guste).
- 1 cucharadita de cúrcuma.
- 2 cucharadas de pimienta negra molida.
- 1 cucharada de canela.
- 4 cucharadas de perejil picado.
- 4 cucharadas de cilantro picado.
- 4 cucharadas de aceite de oliva.
- Sal (según el gusto).
PREPARACIÓN:
1. Cortar las cebollas en trozos muy pequeños y sofreír en las cuatro cucharadas de aceite.
2. Cuando las cebollas estén cocidas, añadir la cucharadita de cúrcuma, las dos cucharadas de pimienta negra molida, la cucharada de canela, una pizca de sal y mezclar bien.
3. Añadir el ajo cortado a trozos pequeños.
4. Añadir los garbanzos y las lentejas, remover y mezclar bien.
5. Añadir los tres litros de caldo de verduras (se puede añadir más o menos en función de lo caldoso que nos guste), los 400 gramos de tomate triturado y la cucharada de salsa de tomate y dejar hervir durante 20 minutos. Podemos rectificar de sal.
6. Pasados esos 20 minutos, añadir los 170 gramos de pasta para sopa, las cuatro cucharadas de perejil y las cuatro de cilantro, remover y dejar hervir durante 10 minutos más.
7. Finalmente, añadir un poco más de sal, remover bien, dejar que se asiente durante dos minutos y... ¡ya está lista para comer!
¡Espero que os guste!
Esta publicación está dedicada a mi amiga Verónica: ¡Espero que te guste la sopa Harrira, cariño mío! <3
No comments:
Post a Comment